Η φωτογραφία ως συνειδητή διαστροφή

Σε κάθε μου προσπάθεια να καταλάβω όσους ασχολούνται με κάποια μορφή τέχνης, καταλήγω πως πρόκειται για την συνειδητή καλλιέργεια μιας διαστροφής. Καλλιεργούμε μια διαστροφή των αισθήσεων – στην φωτογραφία εν προκειμένω, μια διαστροφή της όρασης – ώστε το μάτι να βλέπει ως “ωραία” κάποια επιλεγμένα θραύσματα εαυτού που προβάλει το μυαλό μας στον εξωτερικό κόσμο….

0

Εντυπη φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή;

Το τελευταίο διάστημα ένας προβληματισμός αναζωπυρώθηκε έντονα μέσα μου. Τις περιόδους που δεν είχα πολλή όρεξη να φωτογραφίσω, βρισκόμενος σε περιόδους φωτογραφικής χειμερίας νάρκης, βλέπω τις λίγες (όχι πάνω από 5-6) τυπωμένες φωτογραφίες μου που έχω σε κάδρα και αισθάνομαι κάπως περίεργα: από τη μία νιώθω μια γλυκιά χαρά που υπαρχουν αυτά τα όμορφα (για…

0

Θεματική φωτογραφική άσκηση No6 «Σύννεφα»

Άλλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι στο κάδρο του φωτογράφου, φυτρώνοντας πάνω απο τοπία ή ξεφυτρώνοντας δίπλα σε πορτραίτα. Για να δούμε αν μπορούμε να τους δώσουμε μια ματιά που ξεπερνάει τη συμβατική.

0

Θεματική άσκηση Νο2 «Αυτοπορτραίτο»

“Αυτοπορτραίτο” «Ζητώ συγνώμη που δεν απαντώ Αλλά λάθος δικό μου δεν είναι Που δεν αντιστοιχώ Σ’ αυτόν που σε ’μένα αγαπάτε. Ο καθένας μας είναι πολλοί Εγώ είμαι αυτός που νομίζω πως είμαι. Άλλοι με βλέπουν αλλιώς Και πάλι λάθος κάνουν. Μη με παίρνετε γι’ άλλον Κι αφήστε με ήσυχο. Αν εγώ δεν θέλω. Να…

Σκέψεις για την φωτοκριτική

Πιστεύω πως, όσο περισσότερο καιρό ασχολείσαι με τη φωτογραφία, τόσο λιγότερο θέλεις να μιλάς για αυτήν. Καταλαβαίνω απολύτως την ανάγκη των φωτογράφων για κριτική, αλλά τους παρακαλώ να λάβουν υπόψη τους πως πολλοί από μας δεν θέλουμε να μιλάμε πολύ. Θέλουμε να βλέπουμε και να εκθέτουμε φωτογραφίες παίρνοντας μια γνώμη από τους ανθρώπους που εκτιμάμε….